Wat houdt het project in?
Het project Virtual Reality richt zich op de ontwikkeling van waardevolle applicaties die de vakbekwaamheid van medewerkers van de brandweer in de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kunnen vergroten.

Hoe pakken we dit aan?
Samen met medewerkers van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bedenkt DITSS sterke concepten, waaronder het gebruik van virtual- en augmented reality (VR en AR). Met behulp van VR en AR kunnen realistische omgevingen en situaties worden nagebootst die in de werkelijkheid niet of moeilijk te oefenen zijn. Dit maakt het mogelijk om medewerkers op een andere en soms ook betere manier te trainen.

Wat willen we bereiken?
Het project Virtual Reality is een zeer waardevolle aanvulling op het huidige Vakbekwaamheidsprogramma van de brandweer. Het levert een belangrijke meerwaarde aan de competenties van de medewerkers. Een van de toekomstige doelen is om immersieve technologie (virtual- en augmented reality) ook te gebruiken tijdens de operationele inzet. Hiermee ligt niet alleen de nadruk op de individuele vakbekwaamheid van de hulpverleners, maar kunnen zij ook geholpen worden op het moment dat zij dat wensen. Je kunt hierbij denken aan real-time incident informatie op het moment dat zij bezig zijn met het blussen van een brand.

Nieuwsberichten

Pilot Optische Signalen Bike Patrol

Innovatieve politieprojecten volop in beweging

Innovatie kan een belangrijke meerwaarde leveren aan het dagelijks politiewerk. Op dit moment lopen in het kader van de Gebiedsgebonden ...
Verder Lezen

Unieke virtuele trainingstool brandbestrijding klaar voor gebruik

02.07.2020: Realistische omgevingen en situaties nabootsen die in de werkelijkheid niet of moeilijk te trainen zijn. Dat is nu mogelijk ...
Verder Lezen
tankautospuit

Virtual Reality training tankautospuit

Brandweerlieden met behulp van virtual reality instrueren over de bediening van de tankautospuit. Dat is het doel van de virtuele ...
Verder Lezen
Project

Virtual Reality

Opdrachtgever

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. DITSS is de uitvoerder van het project.

Looptijd

Het project is eind 2018 van start gegaan. De eerste toepassingen die voor trainingen gebruikt gaan worden, zijn inmiddels opgeleverd.

Samenwerkende partners

In de conceptfase werkt DITSS nauw samen met medewerkers van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Het uiteindelijke doel is om verbinding te zoeken met andere regio’s en partijen uit het veiligheidsdomein. Om zo samen te werken aan inventieve tools die hulpverleners in staat stellen hun werk in de toekomst nog beter te kunnen uitoefenen.

Leaflet