We vinden duurzaam toerisme erg belangrijk. Onze focus ligt op groen reizen. Samen werken we aan reizen die het milieu weinig belasten.
We willen milieuvervuiling verminderen en duurzame oplossingen vinden. Dit geldt voor alle stappen in het toerisme. Denk aan reizen, verblijf en activiteiten.

Onze doelen zijn groot en we hopen jou de beste reiservaringen te bieden. Dit alles op een manier die goed is voor de aarde.

We zetten ons in om minder CO2 uit te stoten. Ook willen we helpen de natuurlijke wereld te behouden. Dit doen we door lokale initiatieven te steunen.

Met partners zoals GetYourGuide promoten we verantwoord toerisme. Zij bieden geen excursies met dieren aan. Zo houden we samen de reiswereld groen.

Belangrijke Punten

 • We nemen maatregelen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.
 • Onze ambitieuze doelstellingen richten zich op duurzame vakantiedeals.
 • We moedigen reizigers aan om lokale souvenirs, eten en excursies te kiezen.
 • We werken samen met Defensie voor Kinderen – ECPAT om kindermisbruik tegen te gaan.
 • Duurzaam toerisme heeft een significante impact op banen en economische groei.

Onze Duurzaamheidsinitiatieven

Bij [Bedrijfsnaam] zetten we in op verantwoordelijk reizen. We willen duurzame bestemmingen promoten. Daarom doen we van alles om onze impact op het milieu klein te houden. Ook helpen we lokale gemeenschappen.

Samenwerking met Lokale Organisaties

Samenwerken met lokale groepen is voor ons belangrijk. Zo leren we van hun kennis en zorgen we dat reizen goed georganiseerd zijn. Dit draagt bij aan duurzaamheid in toerisme.

Aandacht voor Mens, Milieu, Natuur en Cultuur

Onze reizen zijn bedacht met respect voor mens, natuur, en cultuur. We willen dat onze reizigers prachtige plekken ontdekken. Maar dit moet samengaan met het behoud van deze plekken.

Zuinige Touringcars met Lage CO2-uitstoot

Onze bussen hebben schonere motoren dan veel treinen. Ze stoten dus minder CO2 uit. Dit helpt de impact op het milieu door reizen te verminderen.

Aanmoediging van Milieubewust Reizen

Wij moedigen reizen met de trein aan omdat het milieuvriendelijk is. We vinden directe vluchten beter voor het milieu dan vluchten met overstap. Ook helpen we reizigers kiezen voor duurzame souvenirs.

VoertuigCO2-uitstoot per kilometer
Touringcar5 keer minder dan een auto en 16 keer minder dan een vliegtuig

Aandacht voor Water- en Energieverbruik

Op vakantie is het cruciaal om spaarzaam met water en energie om te gaan. We leren reizigers om deze hulpbronnen te besparen tijdens hun verblijf. Dit helpt de planeet.

Verbod op Souvenirs Gemaakt van Dieren en Planten

We beschermen dieren en planten met ons souvenirbeleid. We raden reizigers aan om alleen natuurvriendelijke souvenirs te kiezen.

Steun aan ANVR en ECPAT

Defence for Children – ECPAT en ANVR helpen een veilige reiswereld te maken. Wij steunen hun werk tegen kindersekstoerisme. Samen streven we naar ethiek in de reisbranche.

Promoten van Duurzame Avontuurlijke Reizen

We steunen avontuurlijke reizen die de aarde en culturen respecteren. Dit omvat wandelen, trektochten en fietsreizen. Ze steunen de lokale economie en beschermen het milieu.

Onze inzet voor duurzaam reizen is groot. Wij geloven dat we samen met onze reizigers veel goeds kunnen doen. We willen een positief verschil maken voor de natuur en de mensen overal ter wereld.

Papierloos Werken en Digitale Informatie

Bij Maroc Travel werken we helemaal zonder papier. We zetten in op milieuvriendelijke vakanties en duurzame reizen. Digitale oplossingen helpen ons om minder papier te gebruiken.

Al onze informatie geven we digitaal. Zo hoeven reizigers niks uit te printen en gooien we minder papier weg. Op deze manier beschermen we de bossen en is er minder vraag naar hout.

Digitale werkbonnen besparen veel papier. Ze zorgen voor betere routeplanning en voorkomen onnodige reizen. Dit spaart brandstof en zorgt voor minder schadelijke uitstoot.

Papierloos werken helpt ons ook om zuiniger met materialen en apparatuur om te gaan. We delen real-time informatie over benodigdheden. Dit voorkomt onnodige aankopen en verspilling van kostbare bronnen.

Digitale handtekeningen zijn ook heel belangrijk. Ze maken ons facturatieproces sneller. En we hebben minder papieren documenten nodig.

We gebruiken ook data-analyse om beter te worden. Door digitale werkbonnen te controleren, verbeteren we onze processen en worden we duurzamer.

Ons doel is om via papierloos werken de aarde minder te belasten. We willen milieuvriendelijke vakanties en duurzame reizen stimuleren met digitale oplossingen.

Steun aan Natuurbehoud

Wij zetten ons in voor duurzaam toerisme door onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We steunen ook natuurbehoud. Bijvoorbeeld, onze reizigers kunnen een bijdrage geven aan ons “Groene Hoge Atlas” fonds. Dit fonds plant bomen en vermindert erosie in Marokko.

Door bij te dragen aan dit fonds, helpen we ecotoerisme en duurzame reispraktijken te bevorderen. Deze inspanningen helpen de prachtige natuur te behouden en ondersteunen de lokale gemeenschappen.

“Door ons ‘Groene Hoge Atlas’ fonds kunnen we concreet bijdragen aan het behoud van de natuur in Marokko en de mogelijkheden voor ecotoerisme veiligstellen. Samen maken we een verschil voor de komende generaties.” – Directeur All for Nature Travel

Het belang van natuurbehoud

Natuurbehoud is uiterst belangrijk. Het behoud van biodiversiteit en bescherming van ecosystemen zijn cruciaal voor onze planeet.

Overal ter wereld werken mensen aan natuurbehoud. Wij proberen bewustzijn te vergroten onder onze reizigers. Zo dragen we bij aan een duurzamere toekomst.

ecotoerisme

Impact op wildlife bescherming

Onze steun aan natuurbehoud helpt wilde dieren beschermen. Het behoud van hun leefgebied is noodzakelijk voor hun toekomst.

All for Nature Travel biedt reizen die positieve effecten hebben op wildlife. We werken met belangrijke organisaties om het milieu wereldwijd te beschermen.

Samenwerken voor een betere toekomst

Wij vinden dat samenwerking cruciaal is voor natuurbehoud en duurzaam toerisme. Daarom werken we samen met partners en organisaties. Trees For All is een voorbeeld.

Samen kunnen we een betere toekomst scheppen. Eentje waarin de natuur en wilde dieren voor altijd beschermd blijven.

Directe Samenwerking met Lokale Gemeenschappen

Wij zien samenwerken met locals als cruciaal voor duurzaam toerisme. Door te werken met mensen uit de dorpen, leren reizigers de echte cultuur kennen. Dit verrijkt hun ervaring.

Wij kopen veel spullen lokaal in. Dit steunt plaatselijke winkels en helpt de economie groeien. Zo verbeteren we ook dorpen zelf en hun voorzieningen.

Onze werknemers krijgen een eerlijke beloning. En dankzij toeristen zijn er veel lokale banen. Dit versterkt de gemeenschappen die we bezoeken.

Wij zetten in op groen reizen. Onze gasten worden aangemoedigd milieuvriendelijk te reizen. Minder plastic en meer recycling zijn daarvoor belangrijk.

Dankzij onze directe banden bieden we échte reiservaringen. Het meedoen aan lokale activiteiten verbindt onze reizigers met de bevolking. Ze leren en waarderen de cultuur van binnenuit.

Ons streven naar duurzaamheid ligt diep verankerd. Door met de gemeenschappen samen te werken en hun waarden te respecteren, doen we meer dan goed. Onze aanpak komt de hele lokale samenleving ten goede.

Kennismaking met Cultuur en Natuur

Onze reizen brengen je naar mooie plekjes met veel natuur. Ook leer je de lokale mensen kennen en ontdek je hun cultuur. Wij vinden dat toerisme samen moet gaan met respect voor de natuur en de mensen.

Als je met ons reist, zie je de indrukwekkende natuur van dichtbij. Denk aan wandelingen, boottochten, en prachtige uitzichten. Elk moment zul je de diversiteit en schoonheid van de natuur ontdekken.

“De natuur is een bron van inspiratie en verwondering. We zijn trots om onze reizigers de mogelijkheid te bieden om deze natuurlijke schatten te ontdekken en te waarderen.”

We zijn niet alleen gefocust op natuur. We willen ook dat je de cultuur ervaart. Zo doe je mee aan festivals, proef je lokale gerechten en leer je over tradities. Dit helpt duurzaam toerisme te steunen en cultureel erfgoed te behouden.

Ons team van experts zorgt dat je unieke ervaringen hebt. We selecteren locaties en partners die duurzaam werken. Samen stimuleren we groen toerisme en duurzaam reizen.

Begeleide Natuurwandelingen

Via onze reizen kun je meedoen aan natuurwandelingen. We leren je over de planten en dieren. Zo ontdek je waarom natuurbescherming zo belangrijk is.

Lokale Gemeenschappen Ontmoeten

Het ondersteunen van lokale gemeenschappen is voor ons essentieel. Op onze reizen ontmoet je bijvoorbeeld ambachtslieden. Dit helpt hen en jij leert over lokale culturen.

We zetten ons in voor groen toerisme en duurzaam reizen. Zo hopen we een positieve invloed achter te laten op onze natuur en de mensen die er wonen.

groen toerisme

Onze Expertise en Garanties

Ons team weet veel over de plekken waar we reizen naartoe organiseren. Wij zijn trots om te melden dat we bij belangrijke groepen horen, die duurzaam reizen promoten. We geven ook zekerheid dat onze reizen goed zijn voor natuur en lokale mensen.

Met onze kennis zetten we reizen op die duurzaam zijn. We werken nauw samen met lokale partners. Zo weten we zeker dat onze reizen goed zijn voor iedereen.

Wij doen ons best om zo min mogelijk schade te maken. Ons bedrijf heeft regels en acties om onze impact klein te houden. We kiezen voor kleine, groene verblijfplaatsen en lokale gidsen.

Het is ons doel om reizen zo fijn mogelijk te maken voor klanten. We vinden het belangrijk dat ze blij zijn. Daarom weten we wat onze klanten nodig hebben tijdens hun reis. En we leren ze graag over hoe ze de aarde goed kunnen behandelen als ze reizen.

Ons werk voor duurzaam toerisme gaat over meer dan alleen het beschermen van de natuur. We werken ook goed samen met de lokale mensen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, inclusief de lokale mensen, eerlijk mee kan delen in het succes van toerisme.

Onze focus op duurzaam toerisme is niet beperkt tot reizen alleen. We proberen ook duurzaam te zijn op kantoor. Door digitaal te werken gebruiken we veel minder papier. Dit soort acties helpen de planeet te beschermen.

duurzaam toerisme
Lokaal aandeel in reisorganisatie in Zuid-Afrika voor duurzame reizen
Onze organisatie steunt duurzame reizen in Zuid-Afrika door samen te werken met lokale ondernemingen en het betrekken van lokale gemeenschappen bij ons reisproces. Dit draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio, terwijl we tegelijkertijd positieve sociale en milieueffecten bevorderen.
Gebruik van kleinschalige en duurzame accommodaties in reisarrangementen
Wij geven de voorkeur aan het gebruik van kleinschalige en duurzame accommodaties in onze reisarrangementen. Dit zorgt voor een authentieke ervaring voor onze reizigers en draagt bij aan de steun van lokale gemeenschappen en het behoud van het milieu.
Involvement of local professional guides in travel services
We betrekken graag lokale professionele gidsen bij onze reisdiensten. Dit biedt niet alleen onze reizigers een uniek inzicht en authenticiteit, maar creëert ook kansen voor lokale gemeenschappen om inkomen te genereren en economisch te groeien.
Client contact during trips for better support and experience
Wij zorgen ervoor dat onze reizigers tijdens hun reizen in direct contact kunnen blijven met ons team, voor betere ondersteuning en een persoonlijke ervaring. Dit draagt bij aan een vlotte reiservaring en biedt onze reizigers gemoedsrust.
Focus on environmental impact awareness during travels
We benadrukken het belang van bewustzijn van de milieueffecten tijdens het reizen. Onze reizigers worden aangemoedigd om duurzame keuzes te maken en respect te tonen voor het milieu en de lokale cultuur en tradities waar ze naartoe reizen.

Persoonlijk, Kleinschalig en Deskundig

Bij onze organisatie is persoonlijk contact erg belangrijk. We vinden het fijn om u persoonlijk te helpen. We zijn lid van reisorganisaties die duurzaam toerisme promoten.

Onze medewerkers weten veel over duurzaam reizen. Ze helpen u graag met het plannen van zo’n reis.

We geloven in de kracht van persoonlijk contact. We vinden het belangrijk om onze reizigers persoonlijke service te bieden. Door niet te groot te zijn, begrijpen we beter wat u nodig heeft.

Elke klant helpt ons een unieke reis te maken. We kijken naar wat u leuk vindt en maken zo een bijzondere reis die bij u past.

Onze deskundige medewerkers helpen bij het plannen van uw duurzame reis.

– Naam, Functie bij onze organisatie

Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk. Onze medewerkers leren steeds bij over duurzaam reizen. Ze geven u altijd goed advies.

Bij ons staat u als klant centraal. We vinden het belangrijk om uw wensen te kennen. Zo maken we samen de perfecte reis voor u.

We luisteren goed naar wat u wilt. Door samen te werken, kunnen we uw droomreis realiseren.

duurzaam toerisme

Onze Persoonlijke Aanpak

We vinden het belangrijk om persoonlijk te zijn. We helpen u vanaf het eerste contact. We beantwoorden uw vragen en maken samen een reisplan.

Samen met lokale partners bieden we unieke ervaringen aan. Dit helpt de lokale gemeenschappen.

Deskundig Advies

Onze medewerkers zijn specialisten in duurzaam toerisme. Ze weten veel en geven u het beste advies. Ze helpen met eco-vriendelijke accommodaties, vervoer en activiteiten.

De wereld van duurzaam toerisme verandert. We zorgen dat onze kennis altijd up-to-date is. Onze medewerkers leren altijd bij zodat ze u goed kunnen adviseren.

Voordelen van onze Persoonlijke, Kleinschalige en Deskundige aanpak
Individuele aandacht en op maat gemaakt advies
Professioneel en deskundig team
Up-to-date kennis van duurzaam toerisme en duurzaamheid in toerisme
Persoonlijk contact en open communicatie
Samenwerking met lokale partners voor unieke en authentieke ervaringen

Ons Duurzaamheidsbeleid

Wij vinden duurzaamheid in toerisme erg belangrijk. We werken hard aan onze duurzaamheidsdoelen. Dit doen we door constant te verbeteren en samen te werken met anderen.

“Duurzaam toerisme is essentieel voor het behoud van onze natuur en cultuur en voor het welzijn van de lokale gemeenschappen waar we naartoe reizen. Daarom hebben we ons duurzaamheidsbeleid ontwikkeld om ervoor te zorgen dat onze reizen een positieve impact hebben op het milieu en de lokale economieën.”

Ons beleid pakt verschillende belangrijke punten aan:

 1. We proberen de CO2-uitstoot te verlagen door duurzame reismogelijkheden te promoten, zoals treinreizen in plaats van vliegen.
 2. We steunen circulaire economie-initiatieven door lokale producten te gebruiken en afval te verminderen.
 3. Samen met lokale gemeenschappen zorgen we dat onze reizen goed doen voor het welzijn en de economie.

Wij werken met verschillende reispartners voor duurzaam toerisme. Zo werken we samen met KLM en NS. Dit helpt om duurzame reismogelijkheden te verbeteren.

We moedigen onze medewerkers aan om over duurzaamheid na te denken. Dit helpt bij het creëren van een duurzame bedrijfscultuur.

Discussies over duurzaam reizen helpen onze zakelijke reisbeslissingen te verbeteren. Dit gebeurt bijvoorbeeld binnen het Directie Internationaal Ondernemen.

Saskia de Smidt maakt duurzaam reizen graag een prioriteit. Zij kiest vaak voor treinreizen vanwege de impact op het milieu en haar eigen comfort.

Met ons nieuwe Travelpoint systeem hopen we duurzaam reizen nog makkelijker te maken. Dit systeem biedt handige treinreismogelijkheden, inclusief nachttreinen.

duurzaam toerisme

Wij zijn erg trots op ons werk voor duurzamer toerisme. We blijven ons inzetten voor de planeet, de lokale gemeenschappen en duurzaam reizen.

Onze Duurzaamheidswaarden

Onze organisatie legt de focus op vijf duurzaamheidswaarden: waardering, enthousiasme, groei, gezondheid en teamgeest. Ze zijn de basis van ons werk voor duurzaam toerisme.

We vinden het belangrijk de schoonheid van de natuur en culturen te behouden. Ook willen we onze klanten leren hoe ze duurzaam kunnen reizen en de wereld met respect ontdekken.

Bij Europ’Aventure geloven we dat het leuk moet zijn om duurzaam te reizen. We moedigen onze reizigers aan om te genieten van Europa’s pracht. Tegelijk helpen ze de natuur en de lokale bevolking te ondersteunen.

Groeien vinden wij cruciaal. We leren continu bij over duurzaamheid. Zo maken we onze inspanningen steeds beter en verminderen we onze impact op het milieu.

Gezondheid is bij ons ook erg belangrijk. We promoten actieve en avontuurlijke reizen. Die zijn goed voor zowel mensen als de natuur.

Teamgeest is essentieel in wat we doen. Samen met collega’s, partners en reizigers bouwen we aan een gemeenschap. Een die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt voor de toekomst van toerisme.

Onze duurzaamheidswaarden gidsen ons naar een betere toekomst. We zijn trots op ons duurzaamheidsbeleid en zetten dat uiteraard voort in al onze activiteiten.

SamenwerkingVervoerPapierloos
Wij werken nauw samen met gemeenschappen en partners die onze duurzaamheidsdoelen delen.Wij stimuleren het gebruik van milieuvriendelijk vervoer om de CO2-uitstoot te verminderen.Wij moedigen het gebruik van digitale informatie aan om papierafval te verminderen.
ˮDuurzaamheid is de sleutel tot de toekomst van het toerisme. Laten we samenwerken en onze verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van de prachtige bestemmingen die we bezoeken. – Europ’Aventureˮ

Erkenning en Certificering

Als Travelife partner zetten wij ons in voor duurzaam toerisme. We voldoen aan meer dan 100 criteria op het gebied van duurzaamheidsmanagement. En we blijven streven naar verbetering. Onze certificering bevestigt ons streven naar een verantwoorde en duurzame reiservaring.

Travelife is wereldwijd erkend en gesteund door de Global Sustainable Tourism Council en de VN. De certificering laat zien dat we voldoen aan strenge milieustandaarden en duurzame werkwijzen. Het benadrukt onze inzet voor positieve impact op sociaal, economisch, en milieugebied.

Onze Travelife certificering bewijst onze duurzame toerismeaanpak. We zijn toegewijd aan groene bedrijfsvoering, aandacht voor groene reismogelijkheden, en behoud van natuur en cultuur.

Trots zijn we op onze Travelife Certified status. Dit zet ons aan de spits van duurzaam toerisme in onze regio. Het motiveert ons om duurzaamheid te blijven bevorderen en verbeteren.

Onze certificering betekent dat we de hoogste duurzaamheidsstandaarden in toerisme handhaven. We willen een positieve impact hebben op de planeet, lokale gemeenschappen, en reizigers. Kiezen voor ons betekent bijdragen aan het behoud van natuur en cultuur. U steunt onze pogingen voor een betere toekomst van toerisme.

Positieve Impact van Toerisme

Toerisme kan goed zijn voor samenlevingen en het milieu. Het slim gebruiken van hulpbronnen helpt. Het zorgt voor goede banen en verrijkt culturen. Dit draagt bij aan eerlijke kansen en vreugde in gemeenschappen. We werken hard aan duurzaam toerisme om deze positieve dingen te bereiken.

Toerisme helpt de economie door geld te verdienen en banen te scheppen. Mensen krijgen werk in hotels, als gids of drager. Andere bedrijven die aan toerisme leveren, profiteren ook hiervan.

Maar, toerisme kan ook slecht zijn voor het milieu met afval en vervuiling. Het is dus belangrijk om de slechte effecten te verminderen. Dit doen we door CO2 te compenseren en lokale bedrijven te steunen. Zo proberen we een goede balans te vinden.

Specialisten in duurzaam toerisme helpen met training en advies. Ze laten zien hoe duurzaamheid in beleid verwerkt kan worden. Ook kunnen ze helpen met uitvoeringsplannen. Europese fondsen steunen soms duurzame toerismeprojecten.

Ons bedrijf neemt duurzaamheid serieus. We compenseren al onze CO2-uitstoot, zoals van vluchten. We zorgen ook dat plastic afval minder wordt. En we steunen lokale projecten met geld.

We geloven dat duurzaam toerisme over meer gaat dan alleen het milieu. Het is ook over mensen en de economie. We zetten in op alle aspecten. Zo vergroten we de goede effecten en minimaliseren de slechte.

Samen kunnen we toerisme duurzamer maken. We willen een positief verschil maken. Een toekomst waar reizen goed is voor iedereen.

Pijlers van Duurzaam ToerismePositieve Impact
Milieu– Efficiënt gebruik van hulpbronnen
– Bescherming van de natuur
– Compensatie van CO2-uitstoot
Sociaal– Verbetering van levenskwaliteit
– Behoud van culturele diversiteit
– Respect voor lokale gemeenschappen
Economie– Economische groei
– Genereren van inkomsten en banen
– Ondersteuning van lokale economieën

Als we duurzaamheid in toerisme nastreven, bereiken we veel. We verminderen problemen en versterken het goede. Zo maken we reizen beter voor iedereen en alles om ons heen.

Toekomstige Verbeteringen

Wij zijn een voorloper in duurzaam toerisme. We werken hard aan betere en duurzame reizen. Samen met anderen willen we goed doen.

We praten veel over duurzaamheid met ons team. Dit team helpt met het maken en uitvoeren van plannen. Hun kennis is erg belangrijk voor ons.

Door te blijven leren, blijven we op de hoogte van de nieuwste trends. Dit helpt ons duurzaamheid steeds beter aan te pakken.

We doen ons best om duurzaamheid steeds te verbeteren. We werken aan:

 • Het laten zien waarom duurzaam toerisme belangrijk is aan reizigers en personeel.
 • Het maken en volgen van nieuwe regels voor duurzaam reizen.
 • Het onderzoeken hoe onze reizen het milieu beïnvloeden, zodat we beter kunnen worden.
 • Het milieuvriendelijker maken van onze acties, zoals minder energie gebruiken en minder afval produceren.

We leren steeds meer over bezoekersbeheer en duurzame manieren van reizen. Dit helpt ons om beter te worden in duurzame projecten.

We denken dat door steeds te leren en vernieuwen, we het verschil kunnen maken. Dit is belangrijk voor onze aarde.

Ons doel is om duurzaam toerisme steeds beter te maken. Wij willen een wereld waarin groen reizen normaal is.

Onze Rol als Touroperator

Als touroperator nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. We weten dat we een positieve invloed horen te hebben. Dat doen we door bewust met bronnen om te gaan, kwaliteitsbanen aan te bieden en culturele rijkdom te bevorderen. Ook werken we aan sociale rechtvaardigheid en het welzijn van gemeenschappen. Dit zijn de pijlers van ons werk.

Uit een recente studie is gebleken dat de interesse in duurzaam reizen nog groot is, ondanks de pandemie. De meeste mensen willen toekomstig reizen duurzamer maken. Voor elk groepje mensen kan dit echter anders zijn.

We focussen ons vooral op de ‘Laggards’, die veel impact hebben op het milieu. Ze denken vaak niet aan duurzame opties. We willen ze bewegen tot bewuste keuzes.

Verder accepteren mensen veranderingen makkelijker als het gaat om lokale interactie en cultuur. Dit is vaak gemakkelijker dan minder broeikasgassen produceren door reisgedrag aan te passen.

Samen met overheden werken we aan duurzaam reizen. We investeren bijvoorbeeld in oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook proberen we parkeren bij toeristische plekken te beperken. We streven naar beter openbaar vervoer en investeren in groene bedrijven.

Voor ons staan comfort en plezier, naast duurzaamheid, centraal. We willen klanten aanmoedigen om voor duurzame opties te kiezen. Comfort en plezier zijn daarbij erg belangrijk.

We willen ook de impact van CO2-compensatie op duurzame manieren minimaliseren. Onderzoek toont aan dat dit niet altijd de beste oplossing is voor gedragsverandering.

Wij nemen onze rol in duurzame ontwikkeling serieus, volgens de doelen van de Verenigde Naties. We werken aan doelen zoals gendergelijkheid, het stoppen van armoede, schone energie en goed onderwijs voor iedereen.

Bijna de helft van de mensen die in toerisme werkt, zijn vrouwen. We zetten ons in voor gelijke kansen. Met name voor jobs waar vrouwen direct met toeristen in contact komen, zoals gidsen en chauffeurs.

Als touroperator werken we samen met overheden om de industrie te verbeteren. Dit is belangrijker dan ooit, zeker gezien de lessen die we leren van de pandemie. We streven ernaar om duurzaam en met respect voor iedereen te werken.

Conclusie

In deze blog tonen we onze toewijding aan duurzaam toerisme en groene reizen. We doen aan duurzaamheid en werken samen met lokale mensen. Zo maken we een goede verandering voor het milieu en de lokale economie.

Meer reizigers vinden duurzaamheid belangrijk. Ze willen hun reizen milieuvriendelijker maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door directe vluchten te kiezen en CO2-uitstoot te compenseren.

Als touroperator begrijpen we deze wens goed. We bieden reizen die aan hoge milieustandaarden voldoen. We steunen accommodaties die groen zijn en helpen het groene toerisme te laten groeien. We hopen dat dit meer mensen inspireert om eco-vriendelijke reizen te maken.

FAQ

Wat houdt duurzaam toerisme in?

Duurzaam toerisme is gericht op reizen zonder veel schade te maken. Het helpt de natuur en steunt de lokale bewoners. Bij duurzaam toerisme denken we aan mensen, geld en de natuur.

Wat voor duurzaamheidsinitiatieven hebben jullie genomen?

We hebben veel gedaan, zoals bomen planten en erosie stoppen in Marokko. We werken ook graag met locals en kopen spullen bij hen. We betalen onze werknemers eerlijk.

Hoe werken jullie papierloos en wat zijn de voordelen?

Al onze info is online. Zo hoeven reizigers niks uit te printen. Dit is goed voor het milieu omdat er minder papierafval is.

Op welke manier ondersteunen jullie natuurbehoud?

We vragen onze reizigers om bij te dragen aan ons “Groene Hoge Atlas” fonds. Dat geld gebruiken we om te bebossen en erosie te bestrijden. Zo helpen we de natuur en steunen we de lokale economie.

Hoe werken jullie samen met lokale gemeenschappen?

We werken heel direct met dorpsbewoners. En reizigers kunnen makkelijk contact maken met hen. Dit laat reizigers de lokale cultuur en gastvrijheid ervaren. We kiezen ook voor groene opties door lokaal in te kopen.

Wat is het belang van het ervaren van cultuur en natuur tijdens het reizen?

We nemen je mee naar prachtige natuur. Daar ontmoet je vriendelijke mensen en leer je over hun cultuur. Het draagt bij aan groen toerisme en respect voor de natuur.

Wat is jullie expertise en welke garanties bieden jullie?

We weten veel over de landen die we bezoeken. We zijn aangesloten bij reisorganisaties voor duurzaam toerisme. Dit zorgt ervoor dat onze reizigers groen en duurzaam reizen.

Hoe onderscheiden jullie je als touroperator op het gebied van duurzaamheid?

Onze organisatie is klein en persoonlijk, maar deskundig. We zijn lid van groene reisorganisaties. En onze medewerkers zijn experts in duurzaam reizen. Dit maakt ons anders en beter.

Wat houdt jullie duurzaamheidsbeleid in?

We hebben een plan gemaakt voor duurzaam toerisme. Dit beleid helpt onze reizen groener te maken. We verbeteren constant en werken samen om onze doelen te halen.

Wat zijn jullie duurzaamheidswaarden?

We hechten veel waarde aan vijf dingen: waardering, enthousiasme, groei, gezondheid en teamwerk. Deze waarden leiden ons in ons streven naar duurzaam toerisme. Ze helpen ons goede beslissingen te maken.

Zijn jullie erkend en gecertificeerd op het gebied van duurzaamheid?

Ja, we zijn een Travelife partner. Dit betekent dat we goed bezig zijn voor de planeet en mensen. We voldoen aan meer dan 100 eisen en willen nog beter worden. Ons doel is om echt duurzaam te zijn.

Wat is de positieve impact van toerisme?

Toerisme kan goed zijn als we slim omgaan met de aarde. Het schept banen en maakt de wereld rijker aan cultuur. We werken eraan dat toerisme helpt bij sociale rechtvaardigheid en de mensen gelukkig maakt.

Wat zijn jullie toekomstige verbeteringen op het gebied van duurzaamheid?

We blijven ons inzetten voor duurzaam reizen. Ons team steunt verbeteringen en nieuw beleid. We willen voorop lopen in groen toerisme en zoeken altijd naar nieuwe oplossingen.

Wat is jullie rol als touroperator op het gebied van duurzaamheid?

Wij vinden dat we de aarde en de mensen moeten beschermen. Ons doel is om goed te doen met toerisme. We werken hard aan een wereld waarin reizen goed is voor iedereen en de aarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts